Няколко ръце пляскат заедно.

Рециклиране на филтри BRITA

Заедно за околната среда

Дали като опаковка за храната ни, в кухненските уреди или в автомобилите ни: невъзможно е да си представим ежедневието без пластмаса. В края на краищата, пластмасата е много практична, тъй като тежи малко и е лесна за оформяне. В BRITA също работим с пластмаси, независимо дали в нашите филтри за питейна вода или в нашите Професионални филтри на бизнес партньорите ни.
 
Освен с пластмаса, ние работим и с други ценни материали за най-добро изживяване при ползването на воден филтър. Затова започнахме да рециклираме нашия филтър през 1992 г. По този начин пестим ресурси и същевременно опазваме околната среда.

Програмата за рециклиране BRITA - осн. 1992 г.

„Защо да оставяме други да рециклират нашите филтри за вода, когато можем да го направим сами заедно с нашите партньори?“ Това попита основателят на BRITA Хайнц Ханкамер, когато стартира програмата за рециклиране на филтри за вода BRITA през 1992 г. За онова време, това бе наистина пионерска работа!
 
Речено-сторено: до онзи момент филтрите за вода, носени в централата на BRITA в Германия, са били отделяни в собственото съоръжение на компанията и обработени за рециклиране. Ние също така регенерираме материала от филтрите сами и го използваме отново в нови филтри за вода – наистина затваряйки цикъла на материала. 

Научете как работи нашата вътрешна програма за рециклиране, като използвате най-важните компоненти на филтрите за вода BRITA.

Части от нарязани филтри в ръка

Корпус от пластмаса

Пластмасовата обвивка първо се накъсва на място и след това се събира от партньорски фирми. Те почистват и отделят пластмасата и я смилат на гранули. След това пластмасовата промишленост може да използва това за производството на нови пластмасови части.

Активен въглен в кутия

Активен въглен

Активният въглен се връща на доставчиците на активен въглен. Те го преработват и го използват отново за различни филтриращи процеси, например при пречистване на отпадъчни води.

Йонообменник в ръка

Йонообменник

В нашия завод йонообменникът се регенерира и се добавя към нови филтри за вода. Това означава, че новите филтри за вода BRITA могат да съдържат рециклирани йонообменници – със същото качество и производителност. Това е наистина устойчиво решение!

Рециклиране на филтри за вода BRITA за 75 секунди

Искате ли да знаете как работи рециклирането за Вашия филтър за вода BRITA? Нашето видео показва как работи, като използва филтър MAXTRA като пример.

Brita Video Placeholder

Много хитро и фантастично за околната среда: благодарение на програмата за рециклиране на BRITA, почти всички компоненти на филтрите за вода BRITA могат да бъдат рециклирани и върнати в цикъла на материала.

Рециклиране на филтри за вода BRITA по света

Програмата за рециклиране BRITA е установена в много европейски страни като Германия, Англия, Франция, Испания, Швейцария, Белгия и Нидерландия. В сътрудничество с много търговски партньори, филтрите за вода BRITA се събират и доставят в централата ни в Германия.
 
В Азия филтрите за вода не се транспортират до Германия. Вместо това работим с партньорски компании, за да се даде възможност за рециклиране на филтрите на местно ниво.

Производствен завод на BRITA в Бад Камберг / Германия

Производствен завод на BRITA в Бад Камберг / Германия: Това е мястото, където се произвеждат филтрите за вода на BRITA, включително рециклираните йонообменници.

Как да рециклирате вашите продукти BRITA

Присъединете се към нас и нашите усилия да бъдем мили към планетата: рециклирайте използваните си филтри!