Повишаваме качеството на вашето кафе!
Ароматно кафе, подобрено от използваната вода с оптимизирани качества
Страхотният вкус започва със страхотна вода. Филтрите за вода на BRITA оптимизират качеството на водата, за да подчертаят най-доброто в кафето и напитките от автомат – като осигуряват богат аромат, перфектна консистенция и привлекателен вид. В същото време, те предпазват вашето оборудване от котлен камък, като удължават неговия експлоатационен живот и надеждност. Подобрете вашите напитки, зарадвайте вашите клиенти и поддържайте безпроблемната работа на вашите машини.
Професионални филтърни решения за кафе машини

Кафе заведения
Качеството на водата директно влияе на вкуса, консистенцията и вида на кафето. Филтрите за вода на BRITA оптимизират водата за постигане на богат аромат и пълноценен вкус, като в същото време намаляват котления камък – така гарантират доволни клиенти и висококачествени резултати за всеки бариста.

Автомати
Филтрите за вода на BRITA предпазват вашите вендинг автомати от натрупване на котлен камък, като в същото време подобряват вкуса и външния вид на вашите топли напитки. Това осигурява високо качество, доволни клиенти и оборудване, което има по-дълъг експлоатационен живот – по този начин се увеличават надеждността и рентабилността на вашия бизнес.
Силата на водата
Как може да отключи създаването на кафе със страхотен вкус

Когато става въпрос за вкуса на идеалното еспресо, повечето хора спират вниманието си първо на кафеените зърна – а водата не трябва ли да бъде също толкова важна част от уравнението?
В крайна сметка, 98% от една чаша кафе е вода, така че науката зад водата е от съществено значение.
Като експерт в областта на водата BRITA оценява чудесния вкус на кафето и посочва следното:
- Хлорът има много силен аромат и вкус, който се усеща дори в най-малки количества, а също така органичните съединения във водата могат да се отразят на нейния вкус.
- Балансът има значение: ако водата е прекалено твърда, ще пиете безвкусно и скучно кафе. Ако водата е твърде мека, ще усетите ефекта на свръхизвличането – кафето ще бъде прекалено горчиво.
- Котлен камък: Когато твърда и нефилтрирана вода се загрее, това предизвиква химична реакция, която води до образуване на котлен камък. Натрупаният котлен камък влошава вкуса на вашите напитки и вреди на машините ви