ПОМОЩ / ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Всички филтри BRITA са с висока филтрираща способност като ефикасно намаляват веществата, които могат да влошат вкуса или мириса, като хлор. Освен това, филтрите BRITA са лесни за монтиране, настройване и съхранение.

 

Патрон BRITA MAXTRA+:

Иновативният патрон BRITA MAXTRA+ осигурява до 4 седмици и 150 литра прясна, филтрирана вода. Йонно-обменната смола намалява както отлагането на котлен камък (карбонатната твърдост), така и някои метали като мед и олово. Активният въглен намалява вещества, които могат да нарушат вкуса, като хлор и хлорни съединения (при наличие на такива).

 

BRITA MicroDisc:

Компактният и мощен BRITA MicroDisc филтрира до 150 литра вода и издържа до 4 седмици. Неговата функция ActivSelect спира нежеланите елементи, които влияят на вкуса на водата, като хлор, и същевременно позволява на минерали като калций и магнезий да преминават.

Както BRITA MAXTRA+, така и MicroDisc филтрите са създадени за бързо и лесно монтиране.

 

Патрон BRITA MAXTRA+:

Просто напълнете кана или купа с вода. Потопете патрона BRITA MAXTRA+ в студена вода и го разклатете внимателно, за да премахнете водните мехурчета. Сложете патрона във фунията на каната и оставете водата да тече през филтъра на два пъти. След като изхвърлите първите два литра, сте готови да ползвате вашия BRITA филтър.

 

BRITA MicroDisc:

Преди да използвате MicroDisc за първи път, сложете го под течаща вода и леко търкайте двете страни с пръсти за приблизително 30 секунди. Това ефикасно премахва наличен прах от активен въглен.

Най-добре е да съхранявате съдовете за вода BRITA на хладно място, например в хладилника. Трябва да се уверите, че съдът не се съхранява на пряка слънчева светлина и водата в съда трябва да се използва в рамките на един ден.

Не. Системите с воден филтър на BRITA са създадени за употреба само с чешмяна вода, обработена от общината или с вода от частни източници, която е одобрена като безопасна за пиене.

Продължителността на живот на патрона MAXTRA+ зависи от качеството на местната вода, например от твърдостта на водата. Патронът BRITA MAXTRA+ филтрира до 150 литра в региони с твърда вода (главно въз основа на карбонатната твърдост от 12° до 14,5°, германска степен на твърдост). За да се осигурят оптимални резултати, трябва да сменяте патрона BRITA MAXTRA+ на всеки 4 седмици. За да ви напомни за следващата смяна на патрона, каната BRITA с воден филтър е оборудвана с индикатор за смяна на патрона.

Като цяло MicroDisc трябва да се сменя на всеки четири седмици за оптимални резултати. За да се гарантира това, много продукти BRITA са оборудвани с удобен електронен индикатор, който следи живота на филтъра и ви известява, когато е необходима смяна.

Всички системи с филтри на BRITA помагат да се намали до голяма степен употребата на пластмасови бутилки. Тъй като се рециклират в голяма степен, компонентите на BRITA влияят по положителен и устойчив начин на околната среда.

Ако се съхраняват по подходящ начин, всички оригинални патрони BRITA могат да се съхраняват няколко години. Правилното съхраняване включва температури между 1°C и 50°C, без пряка слънчева светлина или топлина, като патронът е опакован в оригиналната затворена опаковка.

Fill&serve Mind и fill&go Vital могат да се мият безопасно в миялна машина при температура до 50°C. Могат също да се мият на ръка, като се използва топла, сапунена вода и гъба. Fill&enjoy Fun трябва да се почиства само на ръка със студена и хладка вода. Моля, имайте предвид, че BRITA Memo в капака не трябва да се мие в миялна машина, и не трябва да се излага на продължителен контакт с вода. За да се избегне загуба на цвета, никога не пълнете с течности и сокове, които лесно оставят петна. За повече информация, моля вижте ръководството с инструкции.

Най-добрият вариант е да използвате филтрираната вода в рамките на един ден. Ако водният филтър BRITA не се използва продължителен период от време (например докато сте на почивка), BRITA препоръчва да извадите патрона MAXTRA+, да изхвърлите, ако има останала вода във водния филтър BRITA и да поставите отново хлабаво патрона MAXTRA+.

BRITA предлага резервни части (при наличност) за продуктите си. За повече информация, моля, свържете се с местният дистрибутор на BRITA.

Да, с практичната fill&go Vital, можете да се наслаждавате на вода, филтрирана с BRITA навсякъде. Просто напълнете с чешмяна вода и се насладете!

Новият и подобрен филтър с активен въглен MicroDisc, предназначен за употреба във fill&go Vital на BRITA, издържа 4 седмици.

Това е сигурно, защото само един филтър BRITA може да филтрира 150 литра вода или 300 бутилки вода от половин литър.

Fill&go Vital е разумна и устойчива алтернатива на пластмасовите бутилки и помагада се намали употребата им. А в такъв случай печелят и портфейла ви и околната среда.

Бутилката е направена от висококачествен синтетичен материал без бисфенол-А и е със сертифицирано качество на продукта от Германския институт за техническа инспекция.

Да, всички компоненти на бутилката fill&go Vital на BRITA могат да се мият безопасно в миялна машина.

Бутилките са налични в четири модерни цвята - розово, синьо, лайм или лилаво.

Иновативният филтър с активен въглен намалява замърсителите, които могат да повлияят на мириса или вкуса на питейната вода. Минерали като калций и магнезий могат да преминат през филтъра.

Бутилката fill&go Vital може да събере до 600 мл вода.

Преди да използвате гарафата с воден филтър fill&serve Mind за първи път, я почистете с мек почистващ препарат. Почиствайте редовно гарафата с воден филтър fill&serve Mind или на ръка, или в миялната машина (най-много на 50°C). Забележка: Електронният индикатор BRITA Memo на капака не трябва да се мие в съдомиялна машина, защото това не е безопасно.

Fill&serve Mind е създадена да подобри вкуса на чешмяната вода за студена консумация. Филтрираната вода е безопасна за приготвянето на горещи напитки, но не предпазва вашите уреди от натрупването на котлен камък.

Натиснете и задръжте бутона start на капака, докато и четирите черти се покажат на дисплея и светнат два пъти. Електронният индикатор BRITA Memo е настроен. Светещата точка в долния десен край на дисплея показва, че Memo работи. По една чертичка ще изчезва всяка седмица, а останалите чертички на дисплея показват оставащия живот на филтъра. Моля, не забравяйте да сменяте филтъра поне на всеки четири седмици, за да се осигурят оптимални резултати от продукта BRITA, и за да се поддържат оптимални хигиенни стандарти на филтрираната вода.

Не се тревожете, в опаковката и във филтрираната водамогат да се открият фини частици поради натрошаване на активния въглен. Тези частици нямат отрицателно въздействие върху здравето. Ако бъдат погълнати, те няма да навредят на човешкия организъм. Ако наблюдавате частици активен въглен, BRITA препоръчва да изплакнете филтъра MicroDisc обилно от двете страни под течаща вода.

BRITA fill&serve Mind е висока 290 мм и има диаметър от 102 мм. Нейният съвременен материал осигурява изключителна прозрачност и е лек и устойчив на удар. Може да побере общ обем от 1,3 литра (обем на фунията 0,5 литра), създадена е да се поставя лесно във вратата на хладилника и е оборудвана с BRITA Memo, който следи живота на филтърния диск.

Благодарениена мощната технология ActivSelec, новият BRITA MicroDisc ефикасно намалява веществата влошаващи вкуса, като същевременно позволява на ценните минерали да преминават. Всеки MicroDisc е направен от естествен въглен от кокосови черупки и има милиони малки пори. Тези пори хващат и задържат нежеланите елементи. Резултатът е по-прясна вода с по-добър вкус във всяка глътка.